10 jaar beter leven

Het Beter Leven keurmerk bestaat 10 jaar. Dat betekent dat inmiddels 100 miljoen dieren een beter leven hebben gekregen. Meer ruimte, daglicht en afleidingsmateriaal bijvoorbeeld.
De meer dan 1500 Beter Leven boeren geven extra aandacht aan dierenwelzijn. Zo zorgen zij ervoor dat de vee-industrie van binnenuit stapje voor stapje verandert en het dierenleed vermindert. En daarvoor willen we alle Beter Leven boeren hartelijk bedanken!

Bedankt

Deze boeren vertellen met trots

Bekijk per dier wat de boeren voor hen doen

Chris en Marjanne Borren

Chris en Marjanne Borren

3 Sterren

Chris en Marjanne hebben een biologisch legkippenbedrijf. Dierenwelzijn is speerpunt van hun bedrijf. Voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming hebben ze geen extra aanpassingen hoeven doen. Hun boerderij was al goed voor 3 welverdiende sterren. De kippen hebben een 'relaxt leven'. Ruimte, licht én een prachtig buitenverblijf.

Lees hier meer over de dierenwelzijnscriteria waaraan deze boerderij voldoet.

video
Dik van Veldhuizen

Dik van Veldhuizen

1 Ster

Dik van Veldhuizen is opgegroeid tussen de varkens. Jarenlang hield hij varkens op de gangbare manier. Zes jaar geleden besloot hij dat het anders moest. Diervriendelijker. Nu wil hij niet meer terug. Meer plezier in het werk en varkens die het beter naar hun zin hebben. Dat leverde hem 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming op.

Lees hier meer over dierenwelzijnscriteria waaraan deze boerderij voldoet.

video
Karin Perdaems

Karin Perdaems

1 Ster

Karin Perdaems heeft een akkerbouw- en pluimveebedrijf. Ze heeft bewust gekozen voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, vanwege het dierenwelzijn. Ze heeft wel veel moeten aanpassen, maar haar kippen hebben nu onder meer daglicht, strobalen en 'een kippenveranda'. Het rustiger groeiende ras levert een weerbare kip op die vrijwel nooit medicijnen nodig heeft.

Lees hier meer over de dierenwelzijnscriteria waaraan deze boerderij voldoet.

video
Jacco Keuper

Jacco Keuper

2 Sterren

Jacco Keuper nam het vleesrunderbedrijf over van zijn vader en bouwde een nieuwe, diervriendelijkere stal. De wijze waarop de stieren in deze ingestrooide stallen worden gehouden, is goed voor 2 sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Jacco ziet zijn runderen als individuen en kent ieder dier. Hij zorgt dat ze het goed hebben. "Wat je geeft, krijg je ook terug".

Lees hier meer over de dierenwelzijnscriteria waaraan deze boerderij voldoet.

video