Check-campagne-eieren

Check je boodschappenlijstje

Denk jij aan dierenwelzijn tijdens het boodschappen doen?

Tijdens het boodschappen doen maak je veel onbewuste keuzes, maar je doet ook veel bewuste aankopen. Wij geloven dat het kiezen voor beter dierenwelzijn toch een bewuste keuze is. In deze online campagne laten we zien dat kiezen voor het Beter Leven keurmerk de makkelijkste manier is om een diervriendelijkere keuze te maken.

Zondags ontbijtje met een Beter Leven eitje

Het is weekend, lekker uitslapen. Rustig de krant lezen en tijd voor een heerlijk ontbijt. Je kiest voor verse koffie, check! Je kiest voor romige croissants, check! Je kiest voor een eitje, check! En je kiest daarbij voor dierenwelzijn. Check! Je kiest voor het Beter Leven keurmerk. Check!

Check je eierdoosje op Beter Leven keurmerk

Check in de supermarkt dus niet alleen of je alle boodschappen hebt, maar check ook of je gedacht hebt aan de leefomstandigheden van de kip, die voor jouw eitje bij je ontbijt heeft gezorgd. Controleer dan ook altijd de productverpakking op het Beter Leven keurmerk. Zo weet je zeker dat de dieren een beter leven hebben gehad. Beter leven, check ’t label even!

Voor ieder wat wils

Kun je omwille van de prijs of een andere reden niet voor het hoogste niveau van dierenwelzijn kiezen, dan is er altijd nog de keuze voor 1 en 2 ster Beter Leven eieren. 1 ster staat voor daglicht, meer ruimte in de stal en een overdekte uitloop, 2 sterren staat voor een vrije uitloop naar buiten en 3 sterren is de hoogste mate van dierenwelzijn binnen het Beter Leven keurmerk.

Hoe diervriendelijk is jouw ei?

Wil je weten hoe je diervriendelijker kiest als je voor het eierschap staat? Bekijk dan zeker even deze animatie over Beter Leven sterren en eiercodes.

Minder en beter

De video’s laten de consument inzien hoe makkelijk het is om diervriendelijker te kiezen, mits je dierenwelzijn onderdeel van je boodschappenlijstje laat zijn. Dus ren niet meer op de automatische piloot door de supermarkt zonder nadenken, maar let op het Beter Leven keurmerk en ga voor minder dierlijke consumptie. Hiermee maak je diervriendelijker boodschappen doen tot de standaard.

De campagne wordt in 2020 in verschillende varianten uitgezonden op YouTube, NPO en 24Kitchen, gedurende een periode van 5 weken.

Een winterse stamppot? Met Beter Leven rookworst kies je diervriendelijker
Diervriendelijker barbecueën met Beter Leven vlees