Check je boodschappenlijstje

Denk jij aan dierenwelzijn tijdens het boodschappen doen?

Tijdens het boodschappen doen maak je veel onbewuste keuzes, maar je doet ook veel bewuste aankopen. Wij geloven dat het kiezen voor beter dierenwelzijn toch een bewuste keuze is. In deze online campagne laten we zien dat kiezen voor het Beter Leven keurmerk de makkelijkste manier is om een diervriendelijkere keuze te maken.

Een zomerse barbecue met Beter Leven

Je maakt je klaar voor een zomerse barbecue met familie of vrienden. Je kiest voor hete kolen, check! Je kiest voor groenten, check! Je kiest voor kipfilet, check! En je kiest daarbij voor dierenwelzijn, check! Je kiest voor het Beter Leven keurmerk. Check!

Beter Leven keurmerk maakt productinformatie dierenwelzijn inzichtelijk.

Check in de supermarkt dus niet alleen of je alle boodschappen hebt, maar check ook of je gedacht hebt aan de leefomstandigheden van de kip achter jouw kipfilet. Kies voor de sterren van het Beter Leven keurmerk.

In het supermarktschap heb je de keuze uit diverse soorten verpakkingen. Op het oog zien ze er allemaal hetzelfde uit, maar als je goed kijkt zie je veel ‘sterloze’ kipfiletproducten. Deze verpakkingen dragen geen keurmerk van de Dierenbescherming en dat betekent dat je geen zicht hebt op het dierenwelzijn. Je weet dus eigenlijk niet wat je koopt.

Het keurmerk biedt keuze voor iedere portemonnee

Het Beter Leven keurmerk helpt je een keuze te maken. De sterren van het Beter Leven keurmerk maken voor jou inzichtelijk hoe goed er voor het dier achter je product gezorgd is. Zo weet je waarvoor je kiest en heb je dus ook weer echt wat te kiezen. Niet alleen wat het beste bij je smaak en portemonnee past, maar ook hoe jij vindt dat dieren behandeld zouden moeten worden. Door voor producten met een ster te kiezen, kies je voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. En hoe meer sterren, hoe diervriendelijker de leefomstandigheden waren.

Beter leven, check ’t label even!

Meer weten over het keurmerk op jouw kipfilet

De volgende animatie leert je er meer over: hoe diervriendelijk is kip met 1 ster Beter Leven?

Minder en beter

De video’s laten de consument inzien hoe makkelijk het is om diervriendelijker te kiezen, mits je dierenwelzijn onderdeel van je boodschappenlijstje laat zijn. Dus ren niet meer op de automatische piloot door de supermarkt zonder nadenken, maar let op het Beter Leven keurmerk en ga voor minder dierlijke consumptie. Hiermee maak je diervriendelijker boodschappen doen tot de standaard.

Campagne-uitingen

De campagne wordt in 2020 in verschillende varianten uitgezonden op YouTube, NPO en 24Kitchen, gedurende een periode van 5 weken. Naast de BBQ-variant zijn onderstaande pre-rolls te zien geweest.

Een winterse stamppot maken? Kies voor rookworst met het Beter Leven keurmerk. De Beter Leven sterren vertellen hoe het varken achter jouw rookworst leefde.
Lekker eitje bij een zondag’s ontbijtje? Wil jij weten hoe goed er voor de kip achter jouw eitje is gezorgd? Het Beter Leven keurmerk maakt dat inzichtelijk.