Kerstmenu: kies vlees met sterren

Kerstmis zorgt ieder jaar weer voor keuzestress. Om bij familie en vrienden goed voor de dag te komen, zijn we vaak al weken van tevoren bezig om kerstmenu inspiratie op te doen. Kookboeken worden afgestoft en uitgepluisd en ook online is er volop receptenaanbod. Vegetarisch, Vis of kiezen we toch een diner met vlees? Ondanks dat we als Dierenbescherming hopen dat je dit jaar kiest voor een vegetarisch kerstmenu, geven diverse consumentenonderzoeken aan dat de realiteit helaas anders is. 95% van de consumenten eet nog altijd vlees. Ga je deze kerst toch voor vlees, ga dan in ieder geval voor vlees met Beter Leven sterren. Je weet dan zeker dat het dier een beter leven had. Je herkent het aan het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hoeveel beter? Dat lees je af aan de hoeveelheid sterren op het keurmerklabel. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker!

Deze illustratie helpt je deze kerst een betere keuze te maken in het supermarktschap. Of je nu kiest voor kip, rundvlees of varkensvlees check altijd de verpakking op het Beter Leven keurmerk. Bovenstaande dieren groeien op onder 1 ster Beter Leven, krijgen van de boer bijvoorbeeld meer ruimte en speelmateriaal. Koop je vlees zonder sterren, dan weet je niet onder welke omstandigheden het dier heeft geleefd. Wil je zeker zijn dat er voldoende aandacht is voor dierenwelzijn? Ga dan voor vlees met Beter Leven sterren.
Beter Leven? Check ‘t label even.

Campagne

De Dierenbescherming spreekt in haar campagne alle keukenprinsen en keukenprinsessen van Nederland aan om deze kerst te kiezen voor vlees met sterren van het Beter Leven keurmerk. Van kippen die wel daglicht zien, van varkens die wel speelmogelijkheden hebben en van runderen die wel meer ruimte hebben.

Radiocommercials:

De campagne loopt van 14 t/m 26 december op landelijke radio en is vanaf 18 december a.s. ook te zien op alle digitale outdoorlocaties in de winkelcentra. Verder zal de consument geconfronteerd worden met online uitingen in de vorm van banners op kookwebsites.

  • Lees hier meer over dieren die onder het Beter Leven keurmerk worden gehouden.
  • Lees het nieuwsbericht over de campagne.