Beter Leven? Check ’t label even

Hoe bewust en diervriendelijk doe jij je boodschappen?

Welke afwegingen maak jij bij de aankoop van eieren en vlees? Let op het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming als je de leefomstandigheden van het dier belangrijk vindt. In de supermarkt staat het Beter Leven keurmerk afgebeeld op tal van productverpakkingen. Hoe meer sterren op de verpakking, hoe diervriendelijker. 

Beter Leven? Check ’t label even!

video

Ook een diervriendelijkere keuze maken?
Ons motto is: eet minder, en beter vlees. Dat betekent in de praktijk dat je kiest voor vlees of eieren met het Beter Leven keurmerk. Daarmee kies je voor een beter leven voor het dier en dus een diervriendelijkere maaltijd!

Wil je weten hoe jij daarmee het dier helpt? Bekijk dan een van onderstaande filmpjes. Meer informatie over het keurmerk en de betekenis van de Beter Leven sterren vind je hier.

Campagneboodschap

In de Beter Leven week, van 22 tot en met 28 oktober, staat het Beter Leven keurmerk centraal in alle supermarkten. Naast bewustwording richt de campagne van de Dierenbescherming zich op de activatie van de consument. We roepen hen op de verpakking te controleren op het Beter Leven keurmerk.

De campagne gaat vanaf 15 oktober van start op radio en social media. In de Beter Leven week breidt de campagne-inzet uit met online content, digitale video, abri’s in winkelcentra en print.

Retailers en aanbieders van producten met het Beter Leven keurmerk dragen de boodschap uit naar hun achterban via de eigen (instore) communicatiekanalen.

Check het label even