Beter Leven? Check ’t label even

Hoe bewust en diervriendelijk doe jij je boodschappen?

Welke afwegingen maak jij bij de aankoop van eieren en vlees? Let op het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming als je de leefomstandigheden van het dier belangrijk vindt. In de supermarkt staat het Beter Leven keurmerk afgebeeld op tal van productverpakkingen. Hoe meer sterren op de verpakking, hoe diervriendelijker. 

Beter Leven? Check ’t label even!

Over de consument

Campagneboodschap

In de Beter Leven week, van 21 tot en met 27 oktober, staat het Beter Leven keurmerk centraal in alle supermarkten. Naast bewustwording en voorlichting richt de jaarlijks terugkerende campagne van de Dierenbescherming zich op het aansporen van de consument om de productverpakking te controleren op de aanwezigheid van het Beter Leven keurmerk.

Om bekendheid te geven aan de campagneboodschap zet de Dierenbescherming landelijk radiocommercials in, print, outdoor, social media en online. Daarnaast verspreiden influencers de boodschap naar hun volgers. Retailers en enkele producenten steunen de campagne via hun eigen communicatiekanalen om de campagneboodschap extra kracht bij te zetten.

Ook een diervriendelijkere keuze maken?
Kip is het meest gekochte stukje vlees. We hebben de 'huismerkkip' in de supermarkt en 1 ster Beter Leven kip onder de loep genomen. Bekijk hieronder de verschillen of lees hier meer over deze dierenwelzijnsvergelijking.

stallen huismerkkip

Ons motto is: eet minder, en beter vlees. Dat betekent in de praktijk dat je kiest voor vlees, zuivel en eieren met het Beter Leven keurmerk. Daarmee kies je voor een beter leven voor het dier en dus een diervriendelijkere maaltijd!

Wil je weten hoe jij daarmee het dier helpt? Bekijk dan een van onderstaande filmpjes. Meer informatie over het keurmerk en de betekenis van de Beter Leven sterren vind je hier.

Check 't label