Kalf 2 sterren

Dieren onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. Met 1 ster Beter Leven zijn de ernstigste problemen uit de vee-industrie aangepakt. Hieronder lees je wat de criteria zijn voor kalveren met 2 sterren Beter Leven. Er zijn ook criteria voor 1ster en 3 sterren. Lees ook onze criteria voor andere dieren.

Ruimte

Kalveren met 2 sterren Beter Leven hebben iets meer ruimte dan in de gangbare veehouderij. Minimaal 2m2 per kalf, tegen 1,8 m2 bij gangbaar en 1 ster
Ook hebben de kalfjes een zacht ligbed en bestaat uit een rubber mat of een stro. Bij de meeste gangbare kalverhouderijen hebben de kalveren alleen een hardhouten roostervloer. Dit is voor kalveren verre van comfortabel en kan daarnaast klauw- en pootproblemen en een verstoord liggedrag veroorzaken.

De dieren hebben ook een (verharde) uitloop naar buiten.

stal kalveren gangbare veehouderij

 stal klalf 2 sterren Beter Leven keurmerk

 Download de tekening met legenda

Transport

De dieren gaan op wat latere leeftijd op transport naar de slacht: bij  8 -10 maanden tegen 6 maanden in de gangbare houderij en bij 1 ster Beter Leven. De transportduur is gelimiteerd tot 4 uur naar de slacht. 

 

De criteria in een overzichtelijk schema bekijken met alle details?

 Verschillen tussen de sterren Beter Leven keurmerk kalf

Kalveren 1 ster Beter Leven
Kalveren 3 sterren Beter Leven
Beter Leven keurmerk bij andere dieren