Slagerij Konijn eerste Beter Leven slager in Noord-Holland

10 oktober 2019

Slagerij Konijn uit Den Helder kan zich vanaf nu Beter Leven slager noemen. Zijn slagerij verkoopt al het rund-, kalfs- en varkensvlees met het 3-sterren Beter Leven keurmerk. Peter Konijn van Slagerij Konijn is blij met deze certificering: ‘We zijn er trots op dat we met het Beter Leven keurmerk kunnen laten zien dat kwaliteit en diervriendelijkheid bij ons voorop staat. Door het ruime assortiment wat wij bieden, weet de consument 100% zeker dat hij iets goeds op zijn bord krijgt.

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming geeft aan in hoeverre rekening is gehouden met het dierenwelzijn. Hoe meer sterren des te diervriendelijker het product. In 2017 heeft de Dierenbescherming met steun van het netwerk MeatNL samen met innovatieve slagers een keuringssysteem ontwikkeld voor het Beter Leven keurmerk. Slagerij Konijn is zo’n innovatieve slager die voldoet aan de strenge eisen voor het Beter Leven keurmerk en maakt zo zijn keuze voor diervriendelijker vlees transparant voor haar klanten.

De producten in de slagerij zijn niet voorverpakt, zoals dat bijvoorbeeld bij supermarkten is. ‘Daarom zien klanten van Slagerij Konijn het keurmerk niet op het product vermeld staan, maar wordt hierover in de winkel gecommuniceerd,’ aldus Djura Hoeksma, Business Developer Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. ‘Het is erg belangrijk dat slagers eerlijk en transparant zijn over de producten die zij verkopen en dus ook over hoe de dieren gehouden worden.’ Door als slager gecertificeerd te zijn met het Beter Leven keurmerk krijgen consumenten de garantie dat het gekochte onverpakte vlees daadwerkelijk afkomstig is van dieren die gehouden worden conform de eisen van het Beter Leven keurmerk.

Meer informatie over slagers die kiezen voor het Beter Leven keurmerk kunt u hier bekijken.