3 sterren Beter Leven kaas bioproduct van het jaar

Lidl heeft sinds september als eerste supermarkt duurzamere en diervriendelijkere 3 sterren Beter Leven kaas in de schappen liggen. Vier maanden later valt deze kaas in de prijzen, want Lidl wint hiermee de Bio-productverkiezing 2023. De jury verkoos het product als winnaar omdat Lidl nog een stap verder gaat dan biologisch.

Beter leven voor koeien

De Dierenbescherming is blij met deze prijs voor Lidl, want de koeien die de kaas mogelijk maken hebben het echt beter. De dieren leven in ruimere stallen, hebben comfortabele en grotere ligplekken en meer drink- en voederplaatsen zodat deze kuddedieren samen kunnen eten en drinken. Daarnaast staan ze minstens 180 dagen per jaar en 8 uur per dag in de wei (=maximale weidegang). Ook voldoen de melkveebedrijven aan extra criteria op het gebied van milieu en biodiversiteit. Dat vinden wij wel een erebenoeming waard! Eén van de boeren die aangesloten is bij het produceren van deze 3 sterren Beter Leven kaas is Henk Besten. Onlangs publiceerden we een bericht over zijn melkveehouderij en werkwijze. Lees meer over het leven van zijn koeien.

Naast prijs ook nominatie

Lidl is met deze keten eveneens genomineerd voor de Deltaplan Veehouderij Awards 2023. De supermarkt is een nauwe, lange termijn samenwerking aangegaan met VanderSterre, Rouveen Kaasspecialiteiten en een groep melkveehouders (die een meerprijs ontvangen). Dat is een mooie ontwikkelingen die het leven van koeien verrijkt.

De Bio-productverkiezing 2023 is een complimentsprijs voor biologische producten die nieuw op de markt kwamen in het afgelopen jaar. De 3 sterren Beter Leven kaas is gekozen uit 39 ‘meestrijdende’ producten.