Gangbaar

1 ster

2 sterren

3 sterren

Afleidingsmateriaal

Afleidingsmateriaal

Gangbaar

Niet verplicht

Verplicht, strobalen

Verplicht, strobalen

Verplicht, springtafels en strobalen

Dag / nacht

Daglicht

Gangbaar

Geen eis

Vrije uitloop

Uitloop

Gangbaar

Geen eis

Verplicht. Overdekt

Verplicht. Vrije uitloop, 6 m2 per dier

Verplicht. Vrije uitloop, 10 m2 per dier

Kalkoen 1 ster

Dieren onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. Met 1 ster Beter Leven zijn de ernstigste problemen uit de vee-industrie aangepakt. Hieronder lees je wat de criteria zijn voor kalkoenen met 1 ster Beter Leven.

Kalkoen 2 sterren

Dieren onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. Met 1 ster Beter Leven zijn de ernstigste problemen uit de vee-industrie aangepakt. Hieronder lees je wat de criteria zijn voor kalkoenen met 2 sterren Beter Leven.

Kalkoen 3 sterren

Dieren onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. Met 1 ster Beter Leven zijn de ernstigste problemen uit de vee-industrie aangepakt. Hieronder lees je wat de criteria zijn voor kalkoenen met 3 sterren Beter Leven.

Biologisch?

Biologisch is een beschermde term voor producten die worden geproduceerd met respect voor de natuur, bijvoorbeeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, en met respect voor het dier. Biologische producten mogen automatisch ook het 3 sterren Beter Leven keurmerk dragen, onder voorwaarde dat de dieren verdoofd zijn geslacht. De criteria zijn vastgelegd in Europese wetgeving en te vinden op de website van Skal. Biologisch heeft niet het alleenrecht op 3 sterren. Er zijn ook andere vormen van veehouderij die qua dierenwelzijn vergelijkbaar goed scoren en daarom ook voor 3 sterren in aanmerking komen. Bekijk de verschillen in onderstaande video.

Toon meer