Bedrijven met Beter Leven keurmerk bij AH Boerendag 11 oktober

Op zaterdag 11 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur kun je een bezoek brengen aan diverse boerenbedrijven tijdens de AH Boerderijdag. Enkele van de boerderijen werken volgens de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Je maakt kennis met de boeren en kunt met eigen ogen zien hoe varkens, koeien en kippen worden gehouden.

Meer doen voor welzijn van dieren

Naast rondleidingen, picknicks, schminken en speurtochten kunnen kinderen meedoen met het programma Doe als een boer-dag. Albert Heijn wil laten zien dat je met veel kleine stapjes, grote resultaten kunnen behalen. Op die manier kun je meer doen voor het welzijn van dieren. Daarom kunt u een kijkje nemen bij een of meerdere kippen- en varkensboerderijen. De boerderijen werken volgens de richtlijnen van de Hollandse kip of de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

1 ster kenmerk

Onder de deelnemers zijn ook Herbert en Annemarie Noordman in Lemelerveld. Zij zijn erg trots op het feit dat ze deelnemen aan de AH boerendag: “Wij hebben een prachtig varkensbedrijf. In onze serrestallen lijkt het alsof de varkens buiten zijn. Met respect voor dier, omgeving en milieu wordt vlees geproduceerd, zorgvuldig met passie en liefde voor het dier. Wij gaan voor een goed leven van het varken, een eerlijke prijs voor de boer en de consument. Een familiebedrijf met een moderne bedrijfsvoering. Een beetje zoals vroeger, weet wat je eet! We produceren het één sterren Beter Leven kenmerk vlees. Omdat we trots zijn op ons bedrijf willen we dit graag laten zien. Wij bieden consumenten een rondleiding door de kraamstal en door de vleesvarkenafdeling, een eerlijk verhaal!”