C1000 introduceert ‘Onze scharrelkip’ met 1 ster

C1000 lanceert ‘Onze scharrelkip’. De kip is een toevoeging op het bestaande assortiment en is voorzien van 1 ster Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Het assortiment is vanaf deze week verkrijgbaar in alle C1000-winkels.

Langzaam groeiend ras

‘Onze scharrelkip’ is volgens C1000 een betaalbare verduurzaming van het vleesassortiment. Deze kippen hebben onder andere meer leefruimte, overdekte uitloop, meer daglicht en voer met een hoger aandeel granen. Het zijn in Nederland geslachte kippen van een langzaam groeiend ras die langer leven, sterker en minder kwetsbaar zijn dan reguliere kippen.

Beter Leven kenmerk

Het assortiment is herkenbaar aan een ‘Onze scharrelkip’- zegel en het Beter Leven kenmerk. Deze scharrelkip krijgt 1 ster Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming voor een verantwoorde keuze. De kippen hebben een aangenamer en langer leven gehad. C1000 biedt de naast de nieuwe variant met 1 ster van de Dierenbescherming ook de keuze uit reguliere kip en scharrelkip met vrije uitloop (2 sterren Beter Leven kenmerk). Naast C1000 zijn er gelukkig steeds meer aanbieders die overgaan tot het aanbieden van producten met het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.