Den Haag krijgt Rondeelstal

Aanstaande zaterdag, 15 april, opent micro-Rondeel Den Haag ‘Haagse Eitjes’ voor het eerst haar deuren. Aan de rand van Den Haag, vlakbij het Prins Clausviaduct is een heuse gloednieuwe kippenboerderij gebouwd.

Hoog niveau

In een Rondeelstal worden kippen met veel zorg voor dierenwelzijn en milieu gehouden. Het ontwerp van de stal is gebaseerd op de natuurlijke behoeften van de kip en met aandacht voor een lage milieu-impact. Vanwege het hoge niveau van dierenwelzijn krijgen de Rondeeleieren dan ook 3 sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Rondeeleieren zijn bij diverse supermarkten verkrijgbaar. En nu heeft Den Haag dus zijn eigen micro-Rondeel. De stal is bedoeld als ‘etalage’ om mensen kennis te laten maken met de Rondeelkippen en de wijze van kippen houden.

200 kippen

Er zijn inmiddels 200 legkippen gearriveerd bij de ‘Haagse Eitjes’. Deze kippen leggen nu nog geen eieren, ze moeten nog even wennen aan hun nieuwe huisvesting. Bezoekers kunnen aanstaande zaterdag voor Pasen wel ter plekke Rondeeleieren kopen, die zijn dan afkomstig van andere Rondeelstallen. De micro-Rondeel, gelegen aan het Valutapad 7 in Den Haag is open van 10.00 tot 16:00 uur. Een officiële feestelijke opening volgt later in het jaar.