Dierenbescherming opent pluimveestal Aeres Hogeschool

Femke-Fleur Lamkamp, directeur van de Dierenbescherming, opent dinsdag 13 juni de nieuwe pluimveestal van Aeres Hogeschool Dronten. De pluimveestal is ontworpen volgens de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk 3 sterren. De stal voldoet hiermee aan de meest strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan dit keurmerk. De opening, met aansluitend een open middag, is voor alle geïnteresseerden toegankelijk.

Verantwoorde stal

De nieuwe pluimveestal vervangt de oude stal op het terrein van het Aeres Praktijkcentrum Dronten aan de Wisentweg. Studenten van de hogeschool waren nauw betrokken bij het ontwerp en de bouw van de nieuwe faciliteit. Een groep studenten runt onder meer deze pluimveestal met ruimte voor 1.000 leghennen. Bij het ontwerp was een aantal speerpunten van groot belang: goede mogelijkheden voor praktijkleren en praktijkonderzoek en daarnaast een maatschappelijk verantwoorde stal.

3 sterren

De stal is ontwikkeld volgens de normen van drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Eisen van dit keurmerk zijn onder andere daglicht in de stal, een overdekte uitloop en ruimte voor 6,7 hennen per vierkante meter.

Inspiratiesessie

Voorafgaand aan de opening van de pluimveestal vindt vanaf 12.45 uur de inspiratiesessie ‘Sensoren en dierenwelzijn: gaat dat wel samen?’ plaats op de hogeschool aan de Drieslag. Om 14:00 uur zal de opening van de pluimveestal plaatsvinden aan de Wisentweg 13C met aansluitend een open middag. Zowel de open dag als de inspiratiesessie is voor iedereen gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.