Dierenbescherming roept Mora op om te kiezen voor Beter Leven keurmerk

De claim ‘Beter Welzijn’ op producten van Snackfabrikant Mora werd onder de loep genomen tijdens de aflevering van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde op donderdag 20 februari 2020. Het welzijn van de dieren waarvan Mora het vlees verwerkt zou niet of nauwelijks boven het wettelijk minimum uit komen. ‘Dat is anders dan de claim Beter Welzijn doet vermoeden. En helaas moet ook ik concluderen dat de eisen van Mora soms onduidelijk zijn, net als de manier waarop deze gecontroleerd worden’, zegt Lisanne Stadig, Sr. Beleidsmedewerker Veehouderij van de Dierenbescherming, die ook in de uitzending reageert op de claim van Mora.

‘Wij nodigen Mora van harte uit om alleen nog maar Beter Leven keurmerk gecertificeerde producten te verkopen om daarmee een grote stap voor de dieren te zetten. Pas vanaf 1 ster van het Beter Leven keurmerk kan gesproken worden over aanzienlijk betere omstandigheden voor de dieren’, aldus Lisanne Stadig

Totdat Mora’s producten Beter Leven gecertificeerd zijn, kunnen consumenten beter voor andere producten kiezen, die wel het Beter Leven keurmerk dragen. Uitzending terugkijken? Ga naar de website van de Keuringsdienst van Waarde.