Dierenbescherming verheugd over goede voornemens A-merken

Gisteren bracht Wakker Dier het nieuws naar buiten dat een vijftal A-merken de intentie heeft om over te stappen op kip met minimaal een ster van het Beter Leven keurmerk. Het gaat om Bilderberg en Fletcher hotels, koffieketen Doppio Espresso, broodjesspecialisten Qizine en Sanday’s en dieetbedrijf Weight Watchers. De Dierenbescherming is blij met dit voornemen en ziet de aanvragen voor het keurmerk graag tegemoet.

Al sinds 2007 zet de Dierenbescherming zich met het Beter Leven keurmerk in voor een beter dierenwelzijn. Helaas wordt nog geen procent van de jaarlijks 450 miljoen dieren in de Nederlandse veehouderij in diervriendelijkere systemen als biologisch gehouden. Consumenten vinden biologisch vergeleken met gangbare producten te duur en boeren durven er niet op over te stappen.

Om ook voor die overige 99% van het vee verbeteringen te bewerkstelligen heeft de Dierenbescherming in 2007 het Beter Leven kenmerk gelanceerd. Door de sterren van het Beter Leven kenmerk kunnen consumenten kiezen voor meer dierenwelzijn. Bij 1 ster krijgt bijvoorbeeld een kuiken meer tijd om te groeien en krijgt zij meer ruimte en afleiding. 3 Sterren is het meest diervriendelijk en is vergelijkbaar of gelijk aan biologisch.