Diervriendelijke Haagse eitjes in Micro Rondeel

Afgelopen vrijdag opende de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, de Micro Rondeel Den Haag. Deze eerste microversie van het Rondeel laat midden in de stad zien hoe moderne en diervriendelijke eierproductie in zijn werk gaat. In de Rondeelstal hebben kippen een prettig leven omdat ze hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Bij de opening werd er aandacht geschonken aan de toekomst van de legpluimveehouderij met als kernwoorden modern ondernemen, korte ketens en duurzame producten.

3 sterren

‘Haagse Eitjes’ houdt 200 leghennen in een MicroRondeel, Een MicroRondeel is een schaalmodel van het Rondeel. Deze unieke, ronde stal voor leghennen, is ontworpen op basis van onderzoek naar de behoefte van hennen. De kippen kunnen de hele dag vrij naar buiten en naar binnen en hebben de ruimte om te scharrelen. een stofbad te nemen en op een beschutte plek hun eitje te leggen Dat leverde de Rondeelstal het het maximaal aantal van 3 sterren van het Beter Leven keurmerk op.

Het micro Rondeel laat zien hoe kippen in de stad gehouden kunnen worden. Het is bedoeld om bewustzijn te creëren over voedselproductie bij het publiek. Wie zelf de kippen wil bezoeken en ‘Haagse eitjes’ wil kopen is van harte welkom. Het Micro Rondeel is open voor het publiek op woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur, en zaterdagmiddag van 12.00-16.00 uur. Valutapad 3, Den Haag. Voor meer informatie: www.microrondeel.nl