Duurzamer vleesschap bij Plus supermarkt

Het vleesassortiment van PLUS verduurzaamt in rap tempo, geeft het supermarktconcern aan. Zo heeft het varkensvlees één ster van het Beter Leven keurmerk. Bij alle PLUS-supermarkten is vanaf eind januari 2016 een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine-rundvlees met 2-sterren verkrijgbaar.

Het streven is om, naast varkens- en rundvlees, ook al het kippenvlees op termijn te voorzien van minimaal 1-ster Beter Leven. Beter Leven-vlees, biologisch vlees en vegetarische producten zijn vaker in de aanbieding.

Kiloknallers passé

Promoties met reguliere kip zijn sinds begin augustus 2015 verleden tijd. Dat geldt ook voor de ‘kiloknallers’, vleesaanbiedingen onder de 4,12 euro per kilo, geeft het supermarktketen aan. PLUS behaalde in 2015 een omzetgroei van 8,8 procent. Daarmee presteert het concern naar eigen zeggen twee keer beter dan de markt die op 4,4 procent komt.

Consumentenomzet

De consumentenomzet over 2015 bedraagt ruim 2,23 miljard euro. Het marktaandeel komt uit op 6,2 procent tegen 5,9 procent in 2014. Het aantal PLUS-supermarkten groeide van 255 naar 262.