Fikse reductie antibioticagebruik bij kip met 1 ster

Plukon is leverancier van kip met 1 ster bij verschillende supermarkten, zoals Albert Heijn, Plus en Deen. Samen met haar pluimveehouders was Plukon één van de eerste initiatiefnemers om kip te produceren die voldoet aan de eisen van één ster van het Beter Leven kenmerk.

De Dierenbescherming is blij met de inspanningen van deze pluimveehouders, omdat op deze manier een belangrijke stap wordt gezet in het verbeteren van dierenwelzijn van de kip. Ook de gezondheid van de kippen verbetert aanzienlijk; het gebruik van antibiotica is namelijk fiks lager bij kippen die gehouden worden volgens de normen van één ster van het Beter Leven kenmerk. Plukon denkt dat het gemiddeld gebruik wel 90% lager is. Recent onderzoek van Wageningen UR bevestigde dit en vond 80% lager gebruik van antibiotica bij kip met één ster. Dat is goed nieuws voor dier en mens!

Humane gezondheidszorg

In de veehouderij is het gebruik van antibiotica te hoog en dat is nadelig voor de humane gezondheidszorg. Marijke de Jong van de Dierenbescherming vindt dat een prima prestatie van de 1 ster pluimveehouders, reden te meer voor meer ziekenhuizen en zorgcentra om te kiezen voor een sterrenkip. Negen ziekenhuizen hebben dat al gedaan, wie volgt?