Hans Verhoeven Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Hans Verhoeven, deelnemer aan het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming, is donderdag 27 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Hans Verhoeven, deelnemer aan het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming, is donderdag 27 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2014. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontving hij in Hotel Theater Figi in Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

“Ook dit jaar was er een pittig juryberaad nodig om tot een winnaar te komen. De vijf genomineerden zijn stuk voor stuk topondernemers,” aldus juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen. “Maar ook in mijn laatste jaar als juryvoorzitter is het ons gelukt om een fantastische winnaar uit te roepen. Voor Agrarisch Ondernemer 2014 Hans Verhoeven geldt dat, na eerdere nominaties in 1997 en in 2001, driemaal scheepsrecht is.”

Ondernemer met visie

In het juryrapport wordt Hans Verhoeven beschreven als een ondernemer met visie, wilskracht en doorzettingsvermogen. Hij werkt sinds 1997 aan een keten voor duurzame varkenshouderij. Zijn initiatief is stevig verankerd in de Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees. De keten telt inmiddels 350 deelnemende bedrijven en levert op jaarbasis één miljoen vleesvarkens. Hans Verhoeven is een boegbeeld voor de varkenshouderij. Hij steekt zijn nek uit, en weet collega’s te overtuigen vanuit zijn eigen ondernemerschap. Hij beproeft zijn ideeën en innovatieve concepten op zijn eigen bedrijf. Hij neemt zelf de risico’s. In de nieuwe stal krijgen innovaties vorm. Hij zegt het niet alleen, hij doet het ook.