Herkomst vlees in Unox rookworst wordt traceerbaar

Sinds 2011 is 70% van de Unox rookworsten voorzien van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Met de productiecode op de verpakking kunnen consumenten nu via een website kennismaken met de boeren die het vlees hebben geleverd voor de rookworst.

Jaarlijks worden in de fabriek in Oss ruim 20 miljoen rookworsten geproduceerd. Aan de hand van de productiecode op de verpakking van de Gelderse Rookworst en de Extra Magere Rookworst kunnen consumenten via een website kennismaken met de boeren die het vlees hebben geleverd voor de rookworst. Unilever werkt samen met 225 Beter Leven 1 ster boeren in Nederland.

Op dit moment wordt 70% van de Unox Rookworsten van Unilever gemaakt van tenminste Beter Leven 1-ster vlees. Voor de Scharrel Rookworsten met 2 Beter Leven sterren maakt Unilever gebruik van vlees afkomstig van boeren in Schotland. Unilever heeft als doel om in 2020 voor 100% gebruik te maken van diervriendelijker geproduceerd vlees. Informatie over de veehouderij bedrijven is te vinden op de website www.unox.nl.