Jumbo breidt 1 ster Beter Leven zuivel fors uit

Tot grote vreugde van de Dierenbescherming berichtte Jumbo vorige week haar zuivelassortiment te zullen uitbreiden met een ruimer aanbod 1 ster Beter Leven keurmerk huismerkproducten. De supermarktketen geeft aan voornemens te zijn met een vaste groep van 20 melkveehouders samen te werken, die de diervriendelijkere zuivel aan Jumbo gaat leveren. De Dierenbescherming is blij met deze grote stap van Jumbo, die in 2019 als eerste supermarktketen het 1 ster Beter Leven keurmerk voor zuivel introduceerde in het schap en het nu verbreedt naar een groot deel van haar assortiment.

Marijke de Jong, programmamanager bij de Dierenbescherming: “We zijn ontzettend blij en trots dat Jumbo deze stap zet. Jumbo nam een voortrekkersrol in 2019 en heeft altijd geloofd in verdere uitbreiding. We hopen dat andere supermarkten in Nederland het voorbeeld van Jumbo volgen en daarmee 1 ster Beter Leven zuivel de nieuwe standaard wordt in de markt. Zo maken we samen echt het verschil op het gebied van dierenwelzijn, de natuur en het milieu: voor een beter leven voor álle dieren op en rondom het boerenerf: koe, kalf, insecten, bijen, vlinders en boerenlandvogels.”

De Dierenbescherming ziet graag dat ook andere supermarkten geïnspireerd raken door deze stap van Jumbo. Vanaf juni a.s. is de uitbreiding van het zuivelassortiment een feit en beschikbaar in alle Jumbo winkels en online, zo valt te lezen in het persbericht van Jumbo.