Kip knaks van Unox krijgen Beter Leven ster

In april vorig jaar maakte Unilever bekend begin 2013 over te stappen naar kip knaks met één ster van het Beter Leven kenmerk. Nu is het dan zover: vanaf vandaag liggen de eerste blikjes Unox kip knaks met ster in de supermarkten.

Belang aan dierenwelzijn

Unilever hecht veel belang aan dierenwelzijn. Eind 2010 introduceerde het bedrijf het Sustainable Living Plan; een tienjarige reis op weg naar duurzame groei onderbouwd door meer dan vijftig doelstellingen, waaronder de verbetering van dierenwelzijn. Ook Unox levert hieraan een bijdrage met de productie van kip knaks en rookworsten voorzien van het Beter Leven kenmerk.

De stap naar kip knaks met een Beter Leven ster is een logisch vervolg op de overgang naar diervriendelijker geproduceerd varkensvlees voor de rookworsten van Unox. In 2011 werd de Unox boeren scharrelrookworst met twee sterren van Beter Leven geïntroduceerd en inmiddels is 60% van alle Unox-rookworsten voorzien van één ster.

Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming liet weten heel blij te zijn met de introductie van de Unox kip knaks: “Door dergelijke initiatieven van grote bedrijven als Unilever krijgen dieren een steeds beter leven. In dit geval meer ruimte, een overdekte uitloop, afleidingsmateriaal en minder antibiotica. Dat is fantastisch.”