Kips en Stegeman stappen ook over op het Beter Leven keurmerk

Vleeswarenproducenten Kips en Stegeman, stappen met hun assortiment voor een groot deel over naar vlees met een ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

1 ster Beter Leven

Kips, bekend van leverworst en andere vleeswaren, is deze maand voor een groot deel overgestapt met het assortiment op vlees met een ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. In eerste instantie gaat Kips, een merk van Zwanenberg Food Group, zijn kernassortiment van het Beter Leven-keurmerk voorzien. Dat assortiment bestaat onder andere uit diverse soorten leverworst en paté.

“Hiermee zetten we met Kips een belangrijke stap in de verduurzaming van het assortiment. Zo wordt het voor de consument makkelijker om een verantwoorde keuze te maken op het gebied van vleeswaren.”

zegt Germa Olthof, Brand Manager van Kips.

De schouder- en achterham van Stegeman dragen het Beter Leven keurmerk (1 ster) al geruime tijd. Deze maand zijn ook de droge worsten (m.u.v. Rundercervelaat) gecertificeerd met het keurmerk. Stegeman is voor het gehele assortiment op weg naar het ‘Beter Leven keurmerk’ van de dierenbescherming.