Minimaal 1 ster Beter Leven kipvleeswaren bij de PLUS

Vanaf september 2019 hebben alle kipvleeswaren minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk in het schap van supermarktketen PLUS. De kip in de kant-en-klaar maaltijden zijn sinds deze maand al verkrijgbaar met minimaal 1 ster.

Minimaal één ster

Vanaf september voldoen alle kipvleeswaren bij de PLUS minimaal aan het Beter Leven keurmerk 1 ster. Maar wat houdt dit in? In de gangbare vleeskuikenhouderij leven de kippen gemiddeld met 18 dieren per m2. Onder Beter Leven 1 ster zijn dat 12 dieren per m2. Daarnaast hebben de dieren een overdekte uitloop tot hun beschikking en is er daglicht aanwezig in de stal. Meer weten over deze kip? Bekijk dan onderstaande video.

Kies diervriendelijker

De Dierenbescherming juicht de stap die PLUS als eerste supermarkt zet enorm toe en hoopt dat andere supermarkten het voorbeeld van PLUS zullen volgen. Een volgende goede stap zou zijn om het Beter Leven keurmerk 1 ster als minimale eis voor alle kipproducten te hanteren. Sta je zelf in de supermarkt bij het vleesschap? Maak een diervriendelijkere keuze en kies altijd voor vlees met het Beter Leven keurmerk.