Opening 5de Rondeelstal

Op 16 januari wordt in Vaassen de vijfde Rondeelstal geopend en opengesteld voor bezoekers. Rondeelstallen bestaan uit verschillende leefgroepen, waar kippen hun natuurlijke gedrag onbeperkt kunnen vertonen. De eieren van deze kippen hebben drie sterren van het Beter Leven keurmerk toegekend gekregen.

Rondeelstallen staan in het teken van de duurzame productie van eieren, waar legkippen alles kunnen vinden wat hun hartje begeert: voldoende mogelijkheden om te scharrelen, een stofbad te nemen, te eten en te drinken, hun ei op een beschutte plek te leggen en de rust in het nachtverblijf.

3 sterren

Door de manier waarop de kippen worden gehouden, heeft de Dierenbescherming aan Rondeel-eieren het maximale aantal van drie sterren van het Beter Leven Keurmerk toegekend. Ook worden de eieren milieuvriendelijk verpakt in biologisch afbreekbaar materiaal. Rondeel-eieren zijn in heel Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn en lokaal in de regio.

Op ontdekking

Op zaterdag 16 januari zal tussen 10.00 en 11.00 uur een officiële opening plaatsvinden van Rondeel Vaassen voor genodigden. Hierna begint de open dag voor het publiek van 11.00 tot 16.00 uur. Op het moment van de open dag zijn er nog geen kippen in het Rondeel en kan je in het hele Rondeel op ontdekking. Er zijn verschillende lekkere producten van Rondeeleieren te proeven en ook kinderen kunnen zich naar hartenlust vermaken.