PLUS introduceert kip- en kalfsvlees met Beter Leven kenmerk

Supermarktketen PLUS introduceert maandag 3 december Hollandse Beter Leven kip, die het Beter Leven kenmerk met een ster draagt. Later deze maand komt de winkelketen ook met Hollands kalfsvlees, dat eveneens voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster. De Dierenbescherming is uiteraard heel enthousiast over deze stap van PLUS.

Goed voor het welzijn

Hollandse Beter Leven kip is vlees van een speciaal robuust, gezond en langzaam groeiend ras. Dat is goed voor het welzijn van de dieren en zorgt ervoor dat het gebruik van antibiotica nauwelijks meer nodig is. De kippen hebben meer bewegingsvrijheid dan reguliere kippen. Ze hebben ongeveer 40 procent extra leefruimte: in de stal, maar ook in een overdekte uitloop naar buiten. In deze uitloop ligt een dikke laag strooisel, waarop dagelijks graan wordt verspreid, zodat de kippen lekker kunnen rondlopen. Daarnaast staan er voor de noodzakelijke afleiding strobalen in de stal.

Gezonder voer

Ook het Hollands kalfsvlees van PLUS, dat later deze maand wordt geïntroduceerd, draagt het Beter Leven kenmerk met één ster. Dit betekent dat de kalverhouderij voldoet aan strengere eisen op het gebied van dierenwelzijn, zoals gezonder voer, een behaaglijke vloer en korter transport van de dieren. De kalveren leven in groepen van gemiddeld zestig dieren. Dit sluit aan bij de natuurlijke behoefte van kalveren om in een kudde te leven.

PLUS stapte eerder dit jaar als eerste supermarktketen volledig over van scharrel- naar vrije uitloopeieren. Daarnaast maakte het concern een start met de volledige overstap naar varkensvlees met het Beter Leven kenmerk 1-ster.