Plus schakelt om naar trager groeiende kip

Met de introductie van de Nieuwe PLUS kip, verduurzaamt Plus haar kipassortiment. De kip, die van een trager groeiend ras, meer ruimte heeft en langer leeft, vervangt alle reguliere kip in de winkel.

Beter Leven

Het totale kipassortiment van PLUS bestaat nu uit drie kipsoorten: Nieuwe PLUS Kip, Hollandse Beter Leven Kip (met Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming) en Bio+ Kip (met Beter Leven keurmerk 3-sterren van de Dierenbescherming).

Goed en duurzaam

Eerder liet PLUS weten met het gehele reguliere kipassortiment over te stappen naar de zogenaamde ‘kip van morgen’: een landelijke verduurzaming van het reguliere kipassortiment in alle supermarkten van Nederland. Bij PLUS heet deze kip de Nieuwe PLUS Kip. Het uiteindelijke streven is om alleen nog kip met het Beter Leven keurmerk te verkopen, maar daarvoor is tijd nodig. Daarom wordt het assortiment stapsgewijs steeds verder verduurzaamd en de Nieuwe PLUS Kip is hierin de volgende stap. De Dierenbescherming is blij met de omschakeling van Plus en hoopt dat op termijn alleen nog maar kip met Beter Leven keurmerk in de winkels ligt.