PLUS supermarkt meest verantwoorde supermarkt 2017

Voor de derde keer op rij is Plus verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Met een gemiddelde van 7,58 behaalde PLUS de eerste plaats in het Duurzaamheidsonderzoek van GfK, in opdracht van Foodmagazine.

Hoge cijfers

Het onderzoek naar maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat over het imago van supermarkten op het gebied van duurzaamheid en werd gehouden onder bijna zesduizend consumenten. Op alle zes onderzochte criteria scoorde PLUS hoge cijfers: klanten en maatschappij, gezondheid, duurzame handel, klimaat, lokale betrokkenheid en medewerkers.

Goed en verantwoord

Eric Leebeek, commercieel directeur en voorzitter van het Greenteam bij PLUS: “Als PLUS organisatie staan we samen met onze ondernemers en medewerkers midden in de samenleving en zijn we zeer betrokken bij alles wat er in de buurt gebeurt. We bieden een goed, lekker en uitgebreid verantwoord assortiment.

Ons keurmerk

PLUS heeft in 2016 ook mooie stappen gemaakt op het diervriendelijker maken van hun producten, zo valt te lezen in het Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016. Streefde PLUS in 2016 naar 15% groei van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, er werd maar liefst 94% groei gerealiseerd. Blonde d’Aquitaine biefstuk met het Beter Leven keurmerk 2 sterren, werd door consumenten verkozen tot product van het jaar.