Populairste KFC gerecht nu met 1 ster Beter Leven

Vanaf vandaag worden Hot Wings, het populairste gerecht van Kentucky Fried Chicken (KFC), bereid met kippenvlees dat het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming draagt. Het is voor het eerst dat een product op het vaste KFC-menu gecertificeerd is met 1 ster Beter Leven keurmerk.

Betekenisvolle stap voor dierenwelzijn

KFC tekenden als eerste in de fastfoodindustrie de Better Chicken Commitment. Ook had ze al eerder tijdelijke gerechten met 1 ster Beter Leven kippenvlees en zijn de bekende buckets, kipburgers, wraps en salades in alle restaurants beschikbaar als vegetarische variant. Het aanbieden van de KFC-klassieker onder het Beter Leven keurmerk is voor de restaurantketen dus een volgende stap op het gebied van dierenwelzijn.

Programmamanager Beter Leven keurmerk Marijke de Jong noemt het besluit voor de 1 ster Hot Wings betekenisvol voor het welzijn van vleeskuikens. Ze vindt het positief dat KFC delen van de diervriendelijkere Beter Leven kippen verkoopt, die anders naar het buitenland zouden gaan. Het is duurzamer en consumenten zullen op deze manier, ook als ze buitenshuis eten, diervriendelijker consumeren.

Hot Wings, gemaakt van 1 ster Beter Leven kip, zijn per vandaag verkrijgbaar in alle restaurants en via bezorgpartners Thuisbezorgd.nl en Uber Eats.

Lees het persbericht.