Supermarkt Boon toont klanten waar rundvlees vandaan komt

Supermarkt Boon’s Markt nam vorige week haar klanten mee naar het rundveebedrijf van Henk Broeders. Zijn runderen hebben het Beter Leven keurmerk met 2 sterren.

2 sterren Beter Leven

Het komt niet vaak voor dat een supermarkt haar klanten op sleeptouw neemt, maar voor klanten van Supermarkt Boon’s Markt stond vorige week een touringcar klaar. De excursie ging naar een rundveebedrijf in het Brabantse Berkel Enschot. In de omgeving van het trappistenklooster staat het bedrijf van Henk Broeders. In 4 grote stallen heeft hij 1000 runderen gehuisvest in diervriendelijke potstallen. Ook in de wei staan runderen. De dieren van Henk Broeders hebben het Beter Leven keurmerk met 2 sterren gekregen.

Diervriendelijker

De supermarkt, wilde aan haar klanten graag laten zien waar het diervriendelijkere geproduceerde rundvlees uit hun winkel vandaan komt en bood daarom zijn klanten een rondleiding op de boerderij en een lunch aan. De excursie van de supermarkt werd zeer gewaardeerd. “Er gaat een wereld voor deze mensen open”, zegt Johan Blijderveen van de supermarktketen. “Een veel gehoorde opmerking is dat ze nu heel anders naar vlees kijken dan voorheen.”