Vlees eten? Kies voor minder en diervriendelijker!

Eet jij vlees? Ben je flexitariër, vegetariër of misschien veganist? De dagelijkse boodschappen zijn voor iedereen verschillend. In de Nationale ‘Week Zonder Vlees’, die deze week plaatsvindt, laten verschillende partijen zien dat vegetarisch koken niet moeilijk hoeft te zijn.

Nooit meer vlees?

De berichtgeving van de ‘Nationale Week Zonder Vlees’ gaat o.a. over vega-recepten, deelnemende restaurants en het milieuaspect van te veel vleesconsumptie. Initiatiefnemer Isabel Boerdam benadrukt in Metro echter dat het niet haar bedoeling is dat iedereen fulltime vegetariër wordt. “Van de deelnemers van vorig jaar eet 47 procent nu structureel minder vlees”, zegt Boerdam. En kies je dan toch voor een stukje vlees? Let dan altijd op het dierenwelzijn, benadrukt Ruud Zanders, directeur en oprichter van Kipster. Zo geeft hij aan “We hebben als mensen besloten dat we dieren mogen eten, dat we ze nodig hebben om ons te voeden. Dan vind ik ook dat we zo goed mogelijk voor ze moeten zorgen.”

Check ’t label even!

De bewustwordingscampagne ‘Nationale Week Zonder Vlees’ laat je anders naar je boodschappenmandje kijken. Dat is precies wat de Dierenbescherming ook belangrijk vindt. Met het Beter Leven keurmerk staan we voor het eten van minder en diervriendelijker vlees. Dus ga je na deze vegetarische week toch een gerecht maken met vlees? Let dan op de productverpakking van jouw vlees. Beter Leven? Check ’t label even!