Vlees Vomar Voordeelmarkt duurzamer in 2016

Vomar Voordeelmarkt maakt vaart met het verduurzamen van haar vleesproducten. Eind 2016 zal het grootste deel van het versassortiment uit kip en vlees met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming bestaan. Het supermarktconcern is al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen op het verduurzamen van het kip- en vleesassortiment.

Varken van morgen

Omdat Vomar Voordeelmarkt een groot deel van de keten in eigen beheer heeft, kan zij voortvarend stappen zetten. Zo heeft zij nauw overleg met haar leveranciers om het welzijn van de dieren te verbeteren. Dit houdt onder andere in dat er wordt overgestapt op het Varken van Morgen, wat betekent dat het varkensvlees één Beter Leven-ster mag gaan voeren. Begin 2016 zal dit gelden voor veel varkensvleesproducten in het schap.

Langzamer groeiend ras

In de afgelopen weken heeft Vomar Voordeelmarkt al veel verse kipproducten met één Beter Leven-ster in het assortiment gebracht. Daarnaast zal binnen enkele weken de rest van het assortiment worden omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras. Met deze stappen is straks bijna de helft van het kipschap gevuld met kipproducten met één Beter Leven-ster en de andere helft met producten van kippen die aanmerkelijk betere leefomstandigheden hebben gekend dan reguliere kippen. Het rundvlees van Vomar Voordeelmarkt komt uit Ierland, waar de koeien in de vrije natuur op uitgestrekte groene weilanden grazen. De Ierse overheid bewaakt de hoogstaande kwaliteit van het rundvlees en ziet er scherp op toe dat het volgens de hoogste standaard wordt geproduceerd.