Vleesaanbieders kiezen voor diervriendelijker aanbod

Merkinitiatieven ter verbetering van dierenwelzijn in de vee-industrie, die een jaar geleden nog ondenkbaar waren, kondigden zich afgelopen weken aan. Zo gebruikt Stegeman minder vlees in zijn producten, gaat Kips het assortiment uitbreiden met vegetarische leverworst en krijgen alle Huls producten één ster Beter Leven toegewezen.

Worst

Huls zet belangrijke stappen om het assortiment te verduurzamen. Zo werd bekend dat alle droge worsten van Huls sinds kort zijn gecertificeerd met het Beter Leven keurmerk varken één ster. En Kips breidt haar assortiment uit met vier vegetarische ‘vleeswaren’, zoals plantaardige snijworst, smeerworst, filet americain en paté. Het feit dat bekende merken zoals Kips een groter plantaardig assortiment aanbieden aan de consument, doet de Dierenbescherming deugd.

Purpose award

De CEO van Stegeman, Remko Kok, deed daar nog een schepje bovenop en gaf aan dat ‘vlees niet de toekomst heeft’. Die uitspraak vraagt om een flinke portie lef. Stegeman streeft er sindsdien naar om geen verspilling te hebben en 50% minder vlees te gebruiken in de productie. Met deze inzet won Remco Kok de Purpose Award, een aanmoedigingsprijs waarbij de impact van purpose zichtbaar is. Namens de Dierenbescherming feliciteren we hem met het winnen van deze bijzondere prijs.