Denk jij aan dierenwelzijn tijdens het boodschappen doen?

Tijdens het boodschappen doen maak je veel keuzes, soms onbewust maar je doet ook veel bewuste aankopen. Wij geloven dat het kiezen voor beter dierenwelzijn toch een bewuste keuze is. In deze nieuwe online campagne laten we zien dat kiezen voor het Beter Leven keurmerk de makkelijkste manier is om een diervriendelijkere keuze te maken.

Check je boodschappen op dierenwelzijn

Op het moment dat jij aan eten denkt, helpen wij je er in deze campagne aan herinneren. Wij hopen dat jij jezelf de volgende keer als je boodschappen doet de vraag stelt: heb ik ook aan dierenwelzijn gedacht? Hierop is slechts één antwoord mogelijk: Check! De campagne wordt in 2020 op verschillende momenten uitgezonden op YouTube en NPO, gedurende een periode van 2 weken.

Winterse stamppot

Het is winter, de kachel staat te branden, buiten is het koud. Daar hoort een winterse stamppot bij. Als je dan toch nog vlees eet, kies dan tenminste voor de diervriendelijkere variant. Bekijk hieronder de commercial.

Check productverpakking op Beter Leven keurmerk

Check dus niet alleen of je alles hebt, maar controleer ook de productverpakking op het Beter Leven keurmerk. Zo weet je zeker dat de dieren een beter leven hebben gehad. Beter leven, check ’t label even!

Lees hier meer over het leven van een varken dat opgroeit in een 1 ster Beter Leven stal. Immers jouw rookworst is van varkensvlees gemaakt. 

Dierenwelzijn top-of-mind in 2020

In 2020 zal de Dierenbescherming een drietal commercials de revue laten passeren rond de feestdagen en op andere momenten waarop er meer dan gemiddeld voor dierlijke producten wordt gekozen in het supermarktschap. Zoals tijdens de paasdagen en het barbecueseizoen. 

 

Minder en beter

Middels de video's laten we de consument inzien hoe makkelijk het is om diervriendelijker te kiezen, mits je dierenwelzijn onderdeel van je boodschappenlijstje laat zijn.

Terug naar de homepage