Eet bewust. Ook bij de barbecue.


Dieren hebben, net zoals mensen, primaire levensbehoeften. Denk aan eten en drinken en het hebben van voldoende leefruimte. Maar weet je wat voor hen net zo onmisbaar is als voor ons? Iets te doen hebben als tijdverdrijf! Want ook dieren kunnen te maken hebben met verveling. Om verveling en stress door bijvoorbeeld een gebrek aan stalverrijking tegen te gaan, zorgen Beter Leven boeren er met ‘extra ‘speelmateriaal’ voor dat onze Beter Leven kippen en -varkens het beter hebben in de stal.

Hiervoor stelt de Dierenbescherming dierenwelzijnscriteria op voor Beter Leven boeren. Bij 3 sterren vleeskippen gaat het bijvoorbeeld om strobalen om op te zitten en om aan te plukken, een overdekte uitloop naar buiten of een ingestrooide ondergrond om in te scharrelen. Daarvoor is ook ruimte nodig, dan pas kan het dier natuurlijk gedrag vertonen.

Ga stress en verveling tegen

In deze zomerse barbecueperiode vragen we hier extra aandacht voor. Want hoe fijn zou het zijn, als speelmateriaal een gemeenschappelijk goed zou zijn voor álle dieren in de veehouderij. Helaas leven dieren in de gangbare veehouderij zonder speelmateriaal. Wil jij verveling en stress voorkomen en een belangrijke bijdrage leveren aan een beter welzijn voor dieren in  de veehouderij? Kies, ook voor je barbecuefeestje, voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming! Dat garandeert dat dieren materiaal krijgen voor een stukje afleiding om verveling te voorkomen.

Barbecuetips

Kies ook voor het Beter Leven keurmerk tijdens de zomermaanden. Het is dé periode voor uitgebreide en gezellige barbecuefeestjes. De gemiddelde Nederlander eet tijdens een barbecue bijna vier stukken vlees. Ben jij begaan met dieren? Laat je niet verleiden door ‘voor jou’ samengestelde barbecuepakketten. Hoe aantrekkelijk deze voordelige pakketten in de schappen ook ogen: keurmerkloos. Laat dierenwelzijn meewegen bij je vleesaankopen in de supermarkt en check de aanwezigheid van het Beter Leven keurmerk op de verpakking! Ga ook eens voor minder vlees en kies voor smakelijke alternatieven. Het levert jou een goed gevoel op en tegelijkertijd heeft je keuze grote impact op het welzijn van dieren in de veehouderij. Zo hebben de dieren wat te doen en is er meer ruimte voor natuurlijk gedrag.

Meer informatie over het speelmateriaal van dieren.