Hanneke: "zo weet ik, dit dier had een fijner leven"

“Ik was nog maar een klein meisje toen ik een transportwagen met varkens zag rijden. Spontaan barstte ik in huilen uit. Verschrikkelijk vond ik het, die neusjes tussen de tralies, snakkend naar wat frisse lucht. Waarom willen mensen zó graag vlees eten dat ze hun ogen sluiten voor al dat leed?

Dierenwelzijn gaat me aan het hart. Helaas is het in de media nog steeds een onderbelicht thema, en dat terwijl er ontzettend veel mis is. Zoveel dieren in donkere hokken, op elkaar gepropt, zonder bewegingsvrijheid, die vervolgens op transport naar de andere kant van Europa worden gezet. Wat zou er gebeuren als we alleen nog produceren wat we nodig hebben en er niet meer met dieren over de landsgrenzen hoeft te worden gesleept?

Ik doe wat ik kan om daar mijn bijdrage aan te leveren. In de supermarkt kies ik bewust. Vlees eet ik nog maar zelden, liever kook ik vegetarisch of met vleesvervangers. Soms nog wat gehakt, maar dan altijd met drie sterren van het Beter Leven keurmerk. Zo weet ik tenminste zeker dat de dieren meer ruimte, een vrije uitloop, frisse lucht en dus een fijner leven hebben gehad. Dat je nu naast vlees en eieren ook voor zuivel van het keurmerk kan kiezen, is een hoopvolle volgende stap.”

Lees hier de andere ervaringsverhalen.