Legkippen 3 sterren

Dieren onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. Met 1 ster Beter Leven zijn de ernstigste problemen uit de vee-industrie aangepakt. Hieronder lees je wat de criteria zijn voor legkippen met 3 sterren Beter Leven. 3 Sterren staat gelijk aan biologisch of net zo diervriendelijk.  Er zijn ook criteria voor 1 ster en 2 sterren en  Lees ook onze criteria voor andere dieren.

 

Ruimte

Onder 3 sterren Beter Leven keurmerk hebben de kippen een ruimte in de stal van maximaal 6,7 hennen per m2.  Ze hebben, net als bij 2 sterren, een overdekte en een vrije uitloop naar buiten en de groepsgrootte bedraagt maximaal 6000 hennen. In de gangbare veehouderij geldt geen maximum groepsgrootte.

stal legkip gangbaar pluiveebedrijf

stal legkip 3 sterren

Download tekening met legenda

Snavelkap verboden

In de gangbare pluimveehouderij worden de snavels van de kippen gekapt om verenpikken en kannibalisme te voorkomen. Snavelkappen is onder 3 sterren Beter Leven verboden.  Bij het Beter Leven keurmerk wordt verenpikken zo veel mogelijk voorkomen met behulp van extra afleidingsmateriaal, meer bewegingsvrijheid, frisse lucht in de vrije uitloop en een natuurlijk dag- en nachtritme.

 

De criteria in een overzichtelijk schema bekijken met alle details?

Alles over legkippen 1 ster Beter Leven
Alles over legkippen 2 sterren Beter Leven
Beter Leven keurmerk voor andere dieren