Carmen: "ik leef met liefde voor dier, milieu en natuur"

“Ik trek erg naar de natuur en hou van dieren, dat is altijd zo geweest. Ik heb een tijdlang als vrijwilliger op de dierenambulance gereden en mijn man is dierenarts. Samen worden we ons steeds bewuster van hoe we willen leven. In harmonie met de natuur en met oog voor de essentie. Er lopen kippen achter ons huis, we maken honing, hebben zonnepanelen, een moestuin en we zijn lid van een biologisch voedselcollectief.

Een duurzame levensstijl is zoveel groter dan ons eigen blikveld. Neem de manier waarop dieren in de vee-industrie leven. Ze worden als ‘dingen’ gezien, zonder emotionele waarde of ruimte om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Ze zitten in krappe kooien, snavels worden afgeknipt en ze gaan in vrachtwagens naar andere landen omdat ze daar goedkoper kunnen worden geslacht. Waarom moet dat?

De dieren lijden en voor het milieu zijn die transporten funest. Vlees koop ik al lang niet meer en mijn boodschappen doe ik bewust. Bij zuivel en eieren let ik op de sterren van het Beter Leven keurmerk. Ik vind het mooi om te zien hoe er onder Beter Leven boeren een gesloten kringloop ontstaat, waarbij mest van de koeien wordt afgezet op eigen weide en ook bloemen, planten en insecten rond de boerderij een rol vervullen. Leven met liefde voor natuur, milieu en dieren, ik gun het eigenlijk iedereen.”

Lees hier de andere ervaringsverhalen.