Hester: "ik betaal liever meer voor beter"

“Een jaar of vier geleden zag ik een documentaire over de impact van onze levensstijl op het milieu en het welzijn van dieren. Ik was in shock, de beelden lieten me niet meer los. Miljoenen dieren die hun dagen in krappe hokken slijten, nooit zonlicht zien of enig levensgeluk ervaren.

Wij mensen hebben het recht niet om zó met ze om te gaan. Ik was net begonnen met studeren, een fase waarin je kritischer naar je omgeving, maar ook naar jezelf leert kijken. Ik ben toen bewuste keuzes gaan maken.

Vlees eet ik nog maar zelden en alleen met drie sterren van het Beter Leven keurmerk. Datzelfde geldt voor eieren en zuivel. Als student heb je weinig te besteden, maar ik betaal liever meer voor beter. Sowieso heb ik het idee dat mensen bewuster consumeren, in mijn omgeving in ieder geval wel. Het is ‘een ding’ in mijn vriendengroep, we praten er veel over.

Met z’n allen moeten we andere keuzes maken, in de supermarkt en ook thuis. Door erover te praten, het goede voorbeeld te geven, kan ík een verschil maken. En nee, dat voelt niet als zinloos. Verandering begint bij jezelf, daar geloof ik echt in.”

Lees hier de andere ervaringsverhalen.