Konnie: "individuele keuzes reiken verder"

“Gezond eten is voor mij altijd belangrijk geweest. Toen mijn dochter de ziekte van Lyme bleek te hebben, werd voeding nog evidenter. Bewuster leven begint meestal klein, dat gold ook voor ons. Ik deed het voor mijn eigen gezondheid en die van mijn kinderen. Inmiddels weet ik dat de keuzes die we maken veel verder reiken. Als wij niet goed voor de aarde zorgen, kunnen we het wel schudden met z’n allen.

Ik ben een rasoptimist, altijd geweest, maar vraag me soms af of we het tij nog kunnen keren. Vooral de traagheid waarmee mensen hun gedrag aanpassen, baart me zorgen. Laten we vanaf morgen gewoon besluiten om nog maximaal drie dagen per week vlees te eten, van dieren die een beter leven hebben gehad. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

Wat ik mooi vind aan het Beter Leven keurmerk is dat het verandering nastreeft vanuit een positieve gedachte. Als ik nu in de supermarkt bij de eieren sta, laten de sterren op de verpakking me zien of er rekening is gehouden met het welzijn van de kippen. En daar kies ik dan voor. In tegenstelling tot wat weleens wordt gedacht, hoeft de keuze voor gezonde, diervriendelijker producten helemaal niet duurder te zijn. Je kan klein beginnen en zien dat elke stap die je zet effect heeft.”

Lees hier de andere ervaringsverhalen.