Criteria

Per ster van het Beter Leven keurmerk heeft de Dierenbescherming criteria geformuleerd voor de veehouder. Hier worden de criteria per diersoort en aantal sterren beschreven.

Leghennen:
                 Huidige versie                                Versie incl. laatste wijzigingen
1 ster:     versie 3.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 3.1 geldig vanaf 01.09.2016
2 ster:    versie 3.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 3.1 geldig vanaf 01.09.2016
3 ster:    versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016

  • Biologische leghennenbedrijven komen automatisch in aanmerking voor 3 sterren, indien zij SKAL-gecertificeerd zijn. Voor meer informatie zie SKAL

Vleeskuikens:
                 Huidige versie                                Versie incl. laatste wijzigingen
1 ster:     versie 5.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 5.1 geldig vanaf 01.09.2016
2 ster:    versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016
3 ster:    versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016

  • De criteria voor vleeskuikens met 3 sterren (biologisch) zijn gelijk aan de criteria voor biologische bedrijven. Voor meer informatie zie SKAL.

Kalveren:
                            Huidige versie                                
1 ster Blank:     versie 1.0
1 ster Rosé:     versie 1.0 
2 ster:              versie 1.0 

  • De criteria voor kalveren met 3 sterren zijn gelijk aan de criteria voor biologische bedrijven. Voor meer informatie zie SKAL.

Runderen:
                  Huidige versie                                
1 ster:      versie 1.0 
2 ster:     versie 1.0 

  • Biologische rundveebedrijven komen automatisch in aanmerking voor 3 sterren, indien zij SKAL-gecertificeerd zijn. Voor meer informatie zie SKAL.

Varkens

Er wordt gewerkt aan nieuwe criteria voor varkensbedrijven. Deze kunt u (hier) vinden.

                  Huidige versie                                
1 ster:     versie 1.1 
2 ster:    versie 1.0 
3 ster:    versie 1.0

                                       
  • Biologische varkensbedrijven komen automatisch in aanmerking voor 3 sterren, indien zij SKAL-gecertificeerd zijn. Voor meer informatie zie SKAL.

Kalkoen:
                 Huidige versie                                Versie incl. laatste wijzigingen
1 ster:     versie 1.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 1.1 geldig vanaf 01.09.2016
2 ster:    versie 1.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 1.1 geldig vanaf 01.09.2016

  • Biologische kalkoenbedrijven komen automatisch in aanmerking voor 3 sterren, indien zij SKAL-gecertificeerd zijn. Voor meer informatie zie SKAL

Konijn:
                 Huidige versie                              
1 ster:     versie 1.0 

 

Zuivel:
Er bestaat op dit moment alleen BLk- zuivel met 3 sterren. Hiervoor komen alleen Biologische koemelk en zuivel(-producten) in aanmerking. Voorwaarde is dat het product SKAL-gecertificeerd is en dat het bedrijf een contract met de SBLk heeft afgesloten. Het afwaarderen van 3 sterren zuivel naar 2 sterren zuivel is niet toegestaan.

 

Slachterijen

Er wordt gewerkt aan nieuwe criteria voor varkensslachterij. Deze kunt u (hier) vinden.

                        Huidige versie                         
Kalf:                versie 1.1 geldig vanaf 01.06.2016
Pluimvee:     versie 1.1 geldig vanaf 01.06.2016
Varken:        versie 1.1 geldig vanaf 01.06.2016
Rund:           versie 1.1 geldig vanaf 01.06.2016
Konijn:         versie 1.1 geldig vanaf 01.06.2016
Kalkoen:      versie 1.1 geldig vanaf 01.06.2016

 

 

Verwerkende bedrijven:
                         Huidige versie                                Versie incl. laatste wijzigingen
Verwerkers:   versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.1 geldig vanaf 01.09.2016

 

Pakstations:

Er wordt gewerkt aan nieuwe criteria voor pakstations. Deze kunt u (hier) vinden.

                         Huidige versie                                
Pakstation:     versie 1.0 


Verwerkers in supermarkten:
                            Huidige versie                                Versie incl. laatste wijzigingen
Verwerker:        versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016
Hoofdkantoor: versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016

 

Foodservice:
                            Huidige versie                                Versie incl. laatste wijzigingen
Filiaal:                versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016
Hoofdkantoor: versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016 | versie 2.0 geldig vanaf 01.09.2016

 

Logistiek dienstverleners:
                            Huidige versie                               
2b:                       versie 1.0 geldig vanaf 01.06.2016