Wat is retail?

Binnen de retail worden Beter Leven producten verkocht die voorverpakt (in consument-/eindverpakking) worden aangeleverd en onveranderd aan de consument wordt doorverkocht. Het Beter Leven keurmerk blijft dus onlosmakelijk met het product verbonden.

Het hoofdkantoor van een retailorganisatie/supermarkt dient goedgekeurd te worden voor het Beter Leven keurmerk. Zij dienen hiervoor een aanvraagformulier in en sluiten een contract met af met Stichting Beter Leven keurmerk. Er worden geen inspecties uitgevoerd. Er is wel een logo bijdrage verschuldigd als het Beter Leven keurmerk actief wordt gecommuniceerd of op eigen merk producten wordt gevoerd.

Toon meer

Zijn er criteria voor retail?

Nee, er zijn geen criteria voor retail bedrijven. Retailers worden niet gecertificeerd voor het Beter Leven keurmerk, ze worden wel goedgekeurd door de Stichting Beter Leven keurmerk. Wanneer er bij de retailer nog bewerkingen worden gedaan aan het product, dan valt dit onder het bedrijfstype retail met verwerker. Hier zijn wel criteria voor. Meer informatie over retail met verwerking vindt u hier.

Toon meer