Wat is foodservice?

Onder Foodservice vallen bedrijven die op locaties Beter Leven producten verwerken (verwarmen, bereiden enzovoorts) en aanbieden aan de consument voor directe consumptie. Hierbij is tijdens (een deel van) de be-/verwerking het Beter Leven keurmerk niet meer onlosmakelijk met het product verbonden. Hiervoor dient een protocol te worden opgesteld. Hierin staat hoe de filialen Beter Leven producten gescheiden houden van niet-Beter Leven producten en dient er te worden voldaan aan de bijbehorende criteria. Het hoofdkantoor en de bijbehorende locaties worden regelmatig (conform de inspectiefrequentie zoals opgenomen in het certificatie reglement) geïnspecteerd en gecertificeerd door een Certificatie Instelling op basis van de bijbehorende Beter Leven criteria. Onder Foodservice vallen o.a. catering voor bedrijven, instellingen, scholen en vliegtuigen, fastfood restaurants, kiosken en tankstations.

Toon meer

Aanvullende documenten voor foodservice

De laatste versies van deze documenten zijn de vinden op de reglementenpagina:

  • Randvoorwaarden protocol verwerkers
  • Gebruikersprotocol en stijlhandboek
Toon meer