2 Factor Authenticatie

Als u gebruiker van het BLkportaal bent moet u 2 laags beveiliging (2 Factor Authenticatie of 2FA) voor uw account instellen.

Al geruime tijd is 2FA verplicht voor alle gebruikers. 2FA zorgt voor een betere beveiliging van uw gegevens. Om het te kunnen gebruiken heeft u een authenticatie app op uw mobiele telefoon, tablet of PC nodig. Deze app moet het zogenaamde TOTP protocol ondersteunen. Dergelijke apps zijn in elke app store beschikbaar.
Dit TOTP protocol is tijdsafhankelijk. Het is belangrijk dat uw apparaat op de juiste tijd is ingesteld. De juiste tijd kunt u hier controleren.

Een gebruikersaccount voor het BLk portaal is persoonlijk. Mocht u een account willen delen met uw collega’s dan raden we u toch sterk aan het aantal (gratis) gebruikersaccounts uit te breiden zodat ieder een eigen login met eigen 2FA heeft. Nieuwe gebruikers kunt u (meestal) zelf toevoegen in uw portaal. Kijk hier hoe u dat kunt doen.

Bij het aanmaken van uw account moet u enkele stappen doorlopen. We hebben daarvoor een handleiding opgesteld die u kunt downloaden.
Klik hier voor de Nederlandse versie.
Klik hier voor de Engelse versie.
Lees deze even door voor u 2FA gaat instellen.

Mocht u tegen problemen aanlopen bij het instellen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.