Update stijlhandboek

Het Beter Leven keurmerk is aangepast. Enige tijd geleden heeft de Dierenbescherming haar huisstijl en logo aangepast. Dit nieuwe logo komt vanaf nu ook terug in het Beter Leven keurmerk. Met de aanpassing van dit logo heeft de Dierenbescherming ook het stijlhandboek een update gegeven.

Het Stijlhandboek heeft een nieuwe lay-out gekregen en sluit aan bij de communicatie en informatievoorziening naar consumenten van de Dierenbescherming. Daarnaast geeft het stijlhandboek weer meer handvatten aan de communicatie mogelijkheden in online verkopen en communicatie anders dan product verpakkingen. Inhoudelijk zijn de richtlijnen gelijk gebleven. We hanteren hierdoor niet een specifieke overgangstermijn. De officiële publicatiedatum is 31 december 2023. Vanuit deze datum zullen we ook verder werken met een overgangstermijn van het nieuwe logo.

Vanuit de SBLk beoordelen wij alleen de verpakkingen van consumenten eenheden. Andere communicatie uitingen over het Beter Leven keurmerk moeten aan de richtlijnen voldoen, hierop kunt u bij afwijking wel worden aangesproken door de Certificatie instelling of SBLk.

We hebben een overgangstermijn ingesteld voor het omzetten van het Beter Leven logo. Om de overgang voor alle deelnemers soepel te laten verlopen, geven wij hiervoor ruim de tijd. Het logo is per direct beschikbaar gesteld. Vanaf 31 december 2024 zullen wij producten met het oude Beter Leven logo afkeuren. Hierna geven wij nog een overgangstermijn van 18 maanden om alle oude verpakkingen op te maken. Vanaf 31 september 2026 mogen er geen oude logo’s meer worden gebruikt op de verpakkingen.

Het nieuwe BLk logo en stijlhandboek zijn te vinden op onze website: