Deelname Beter Leven week 2023

Inmiddels organiseert de Dierenbescherming al ruim 10 jaar de Beter Leven week. Het doel van deze week is om consumenten bewust te maken van de keuze die zij hebben als het om vleesconsumptie gaat. Dit kan door de consumptie van vlees te minderen, maar ook door te kiezen voor producten die het Beter Leven keurmerk dragen. Tijdens de jaarlijkse Beter Leven week (23 t/m 29 oktober 2023), loopt er een landelijke mediacampagne. Dit jaar is het thema ‘verrijking’. De campagne benadrukt de positieve invloed van ‘verrijking’ op het dierenwelzijn en hoe dit bijdraagt aan het uiten van natuurlijk gedrag.

Supermarkten, producenten en leveranciers worden uitgenodigd om in week 43 extra aandacht te besteden aan het Beter Leven keurmerk op hun communicatiekanalen en/of producten. Daarbij vragen we hen om, indien mogelijk, in te spelen op het thema ‘verrijking’ en de meerwaarde van verrijkingsmateriaal voor het dier.

Voor meer informatie over de Beter Leven week raadpleeg de toolkit of neem contact op met Liselotte de Rooij, sr. Communicatieadviseur Dierenbescherming, liselotte.derooij@dierenbescherming.nl.