Dierenbescherming steunt slagers die kiezen

7 november 2019

Vanaf nu ontvangen slagers die voor diervriendelijker vlees en transparantie kiezen een Beter Leven keurmerk-promotiepakket van de Dierenbescherming. Er zijn 3 slagerijen die zijn goedgekeurd voor het gebruik van het Beter Leven keurmerk voor hun diervriendelijkere vlees. Slagerij Konijn uit Den Helder en de twee Slagerijen van Jellema in Emmen en Klazienaveen hebben het promotiepakket van de Dierenbescherming in ontvangst mogen nemen. Het pakket en het certificaat werd uitgereikt door Djura Hoeksma, Business Developer Beter Leven keurmerk. 

Slagerij Jellema gecertificeerd voor zijn slagerijen in Klazienaveen en Emmen

 Slagerij Jellema gecertificeerd voor zijn slagerijen in Klazienaveen en Emmen

In 2017 heeft de Dierenbescherming met steun van het netwerk MeatNL samen met innovatieve slagers een borgingssysteem ontwikkeld voor slagers.  Hiermee kunnen zij ook deel nemen aan het Beter Leven keurmerk en de consument informeren over de diervriendelijkere herkomst van hun vlees. Consumenten kunnen inzien welke slagers gecertificeerd zijn op de website van het Beter Leven keurmerk: https://beterleven.dierenbescherming.nl/zakelijk/deelnemers/slagerijen.

Slagerij Konijn in Den Helder gecertificeerd

Slagerij Konijn in Den Helder gecertificeerd

‘Ook voor de slager is het belangrijk dat hij open en transparant naar zijn klanten is over de herkomst van het vlees’, zegt Marijke de Jong, Programmamanager Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. ‘We zien nog vaak dat er suggestief gecommuniceerd wordt door slagerijen over de herkomst van het vlees terwijl dit meestal niet goed geborgd is. We willen slagers die kiezen voor diervriendelijker vlees afkomstig van Beter Leven bedrijven en hiervoor worden goedgekeurd ondersteunen in de communicatie richting consumenten.’

Flyer BLk slagers