Slagerijen
Huidige versie criteria
Vorige versie criteria
Geen
Checklist zelfevaluatie deelnemers
Hieronder vindt u een checklist voor bedrijven die willen deelnemen aan het Beter Leven keurmerk. Deze is ontworpen om u middels een korte check inzicht te geven in hoe u ervoor staat in de BLk-certificering voor uw bedrijf. Let wel, dit is een verkorte versie van de criterialijst. Er moet voldaan worden aan alle criteria behorende bij uw bedrijfstype. Als deelnemer bent u zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de volledige Beter Leven criterialijst behorende bij het bedrijfstype.
Wat is een slagerij?
Slagerijen zijn bedrijven die leveren aan de eindverbruiker. De eindverbruiker is de laatste verbruiker van een levensmiddel die het niet als deel van een levensmiddelen-exploitatie of – activiteit zal gebruiken. Een slagerij is niet erkenningsplichtig.
Slagerijen kunnen zich per scope aanmelden voor vers vlees certificering. Onder vers vlees valt alles wat rauw vlees is of bevat, vers of gevroren, wat door de consument verhit dient te worden voor gebruik.
Aanvullende documenten voor slagerijen
Aanmelden voor Beter Leven deelname
Communicatierichtlijnen voor slagerijen richting de consument vanaf 22-11-2023
De laatste versies van de reglementen zijn de vinden op de reglementenpagina.
Hier kunt u ook het gebruikersprotocol en stijlhandboek vinden.