Special nieuwsbrief stakeholders oktober 2020

Beter Leven keurmerk Special Nieuwsbrief oktober 2020

Beter Leven special

 
Met in dit nummer:
  • Huidige aantallen en cijfers
  • Nieuwe strategische koers van de Dierenbescherming
  • Media: ​Beter Leven campagneweek: wees je eigen sterrenchef
  • BLk klantportaal genomineerd voor Computable Awards 2020
Beste Beter Leven stakeholders, 
 
In de vorige nieuwsbrief hebben wij u laten weten dat wij ons beraden of de stakeholdersbijeenkomst van het Beter Leven keurmerk dit jaar wel plaats kan vinden. 
Helaas hebben wij moeten besluiten om dit jaar geen bijeenkomst te organiseren en uit te wijken naar medio 2021. Ondanks deze bijzondere tijd werken we samen met u hard aan het doorontwikkelen en borgen van het Beter Leven keurmerk. We hopen dan ook komend jaar weer de successen met u live te kunnen vieren.
 
Het delen van kennis en het onderling uitwisselen van ervaringen met het Beter Leven keurmerk is normaliter het belangrijkste onderdeel van deze dag. Door de huidige corona-maatregelen kunnen wij dat niet op de gebruikelijke manier doen. Graag brengen we jullie wel via deze weg op de hoogte van de huidige stand van zaken van het Beter Leven keurmerk qua aantallen dieren, bedrijven en omzetaandelen en laten we u zien wat de Beter Leven campagneweek allemaal voor moois oplevert. 

.

Huidige aantallen en cijfers

*Aantal dieren 2020: Deze cijfers zijn gebaseerd op schattingen van de deelnemende slachterijen en pakstations.

Nieuwe strategische koers van de Dierenbescherming

In onze nieuwe koers, ‘Samen naar een vanzelfsprekend diervriendelijk Nederland’, hebben we vastgelegd welke richting de Dierenbescherming de komende jaren op gaat en wat onze ultieme droom is. Namelijk: Leven in een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend zijn in het denken en handelen van mensen.

Voor de nieuwe strategie zijn er vier doelen opgesteld die we de komende jaren in de maatschappij willen bereiken:
  1. Diervriendelijk leven
  2. Diervriendelijk ondernemen
  3. Diervriendelijk besturen
  4. Diervriendelijk gebruik van de openbare ruimte.
 
Nieuwsgierig hoe we dat gaan doen? Kijk dan voor meer informatie over onze nieuwe strategische koers op de website.   

Media

Dierenbescherming: wees je eigen sterrenchef
De nieuwe publiekscampagne van de Dierenbescherming, die nu – in de Beter Leven week – volop te zien is, daagt de consument uit om zich te ontpoppen tot zijn eigen sterrenchef. Wie denkt over uitmuntende kookkunsten te moeten beschikken, zal zien dat je in een handomdraai een sterrenmaaltijd op tafel kunt zetten. Mits je kiest voor producten die het keurmerk met de Beter Leven sterren dragen.
 
De campagne haakt in op dagelijkse eetmomenten van de consument, zoals het ontbijt en het diner. Bij de (voor)bereiding van deze maaltijden heeft de consument immers iedere keer weer de mogelijkheid om diervriendelijker te kiezen. De campagne is te zien op vrijwel alle Nederlandse televisiezenders en onder meer op YouTube en 24Kitchen. Ga naar de campagnewebsite voor meer informatie.

Stem op ons!

De Stichting Beter Leven keurmerk en software bouwer Ambrero zijn met het nieuwe BLkportaal genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Digitale Innovatie! Wij zijn in ieder geval super trots, stemt u ook op ons? Meer informatie over de Computable Awards en hoe je kunt stemmen vindt u hier.
Klik hier om te stemmen

<a class="Unsubscribe–unsubscribeLink" href="”>Unsubscribe – <a class="Unsubscribe–unsubscribePreferences" href="”>Unsubscribe Preferences